Sijainti: Pääsivu Tutkimus Uusia menetelmiä Vuorovaikutteinen tutkimus

Vuorovaikutteinen tutkimus

http://www.kommentti.fi/ytimet/

Mikko Salasuo (Nuorisotutkimusverkosto) tekee uusinta tutkimustaan 2007 internetissä. Se käsittelee pääkaupunkiseudun nuorisotyötä ja nuorisokulttuureja.

Verkkopalvelun keskusteluja ja mielipidekirjoituksia käytetään varsinaisten lukujen ja teemalueiden suuntaa näyttävinä apuvälineinä. Tutkimusta pääsevät kommentoimaan sekä tutkimuskohde (nuoret) että vastaanottajaryhmä (nuorisotyöntekijät). Näin tutkimuksesta syntyy perinteistä mallia prosessinomaisempi ja se ohjautuu ja fokusoituu tutkimuksen aikana.

Etuina menetelmässä on Salasuon mielestä aineiston ja tutkimuksen täydentyminen ja ohjautuminen ajantasaisesti prosessin aikana. Verkkotutkimus on myös perinteistä kirjaa tehokkaampi tapa saada ajatellut lukijaryhmät tutustumaan tutkimukseen.

Haasteiksi on tähän mennessä ilmennyt, että kynnys osallistua verkossa on edelleen varsin suuri. Kommentointi on myös aikaavievää ja periaatteessa kommentteihin pitäisi reagoida nopeasti kellon ympäri. Näin menetelmä voi olla liian työläs yhdelle ihmiselle ellei vastausaikoja rajoiteta esimerkiksi virka-aikaan, mutta tästä taas kärsii menetelmän luonne.

Tutkimus tehdään Blook-alustalla.

  • Jyväskylän yliopisto - Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos - PL 35 (MaB) - 40014 Jyväskylän yliopisto - Puh. (014) 260 1211 (vaihde) - Fax. (014) 260 2535